Είναι ευρύχωρη, είναι ανθρώπινη, είναι σύγχρονη, είναι γραφική, είναι καλλιτεχνική, είναι για να την περπατήσεις.
3 ολόκληρες μέρες στη Βαρκελώνη δεν είναι με τίποτα αρκετές αλλά άμα πιεστείς τόσο ώστε φεύγοντας να πονάνε τα πόδια σου σε απόλυτο βαθμό, έχεις πολλές ελπίδες τελικά να έχεις ξετρελαθεί με τα όσα θα έχεις δει.

Θα δεις 3 από τα βασικά δημιουργήματα του διάσημου αρχιτέκτονα Antoni Gaudí:

1. La Pedrera ή Casa Milà
2. Casa Batlló
3. Sagrada Familia
Μετά θα δεις πολλά απίστευτα πάρκα όπου θα συνειδητοποιήσεις οτι και σε αυτά έχει βάλει το χεράκι του ο παραπάνω αναφερθείς αρχιτέκτονας:

1. Park Güell2. Parc de la Ciutadella

Φυσικά θα επισκεφτείς το τιμημένο γήπεδο Camp Nou της Barcelona.


Θα πάρεις το τόσο εξευγενισμένο τελεφερίκ και θα ανέβεις στο Mountain of the Jews (γνωστό ώς Montjuic) όπου θα χαζέψεις πανοραμικά τη Βαρκελώνη και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της:


Τέλος, μεταξύ των στοχευμένων επισκέψεων προς τα αξιοθέατα, θα πρέπει να εξασφαλίσεις οτι θα βολτάρεις αρκούντως στις κάτωθι περιοχές:

1. La RamblaΤο Σεπτέμβριο όλη η πόλη πνίγεται από τους εορτασμούς της "La Mercè" και καλοσορίζει το φθινόπωρο. Το βίντεο που ακολουθεί από event στο δημαρχείο της πόλης:

2. Barri Gotic area ή Gothic Quarter3. Barcelonetta: Το λιμάνι της Βαρκελώνης, μια απέραντη βόλτα ιστιοπλοικών.


Μερικά άλλα περιφερειακά:
- Είναι η απόλυτη πόλη του ποδηλάτου, με ποδηλατόδρομους παντού και 2 κατευθύνσεων (!) και δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων μέσω ενός δικτύου σε άπειρα σημεία στην πόλη.
- Το οτι δεν μιλάνε αγγλικά είναι γεγονός, αλλά όταν μια πόλη έχει τόσα πράγματα να σε "ταίσει" αυτά ξεπερνιούνται.
- Μιλώντας για φαγητό, τα tapas είναι μια χαρά, αλλά το greek food είναι καλύτερο. Βρήκαμε όμως μαγαζάκι ντόπιων πελατών (La Candonada, Carrer de Montcada) όπου φάγαμε τέλεια, φτηνά και την ακούσαμε με τη σαγκρία!

- Οι καταλανοί-ές μου φάνηκαν πολύ ασχημούληδες και βρωμιαρούληδες. Δηλαδή, τον πιο ωραίο κόσμο τον είδα στο αεροδρόμιο περιμένοντας για την επιβίβαση και την επιστροφή (κλαψ).