Θα κάνετε τον ΜΑΓΙΚΟ γύρο της λίμνης (τον λεγόμενο μικρό). Μένεις άφωνος με τη φυσική ομορφιά αυτής της πόλης και το πόσο έχει μείνει αδιατάραχτη.

Θα κάνετε βόλτα στην Παλιά Πόλη για να δείτε τα αρχοντικά της και θα χαζέψετε την αρχιτεκτονική πολλών σπιτιών πάνω στη λίμνη.

Θα επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας και το σπήλαιο του Δράκου που είναι δίπλα, αξίζει.

Θα επισκεφτείτε τον προιστορικό παραλίμνιο οικισμό που έχει αναπαρασταθεί στο χωριό Δισπηλιό.

Επίσης, είναι must οι κοντινές αποδράσεις προς: 

  • Νυμφαίο (Αρκτούρος) και μια ώρα πιο πέρα η Έδεσσα με τους καταρράκτες της.
  • Πρέσπες (4 τελευταίες φωτό) όπου θα πάτε για καφέ/φαγητό στο μοναδικό από όλες τις απόψεις μαγαζί του Αγίου Αχχιλείου και δε θα παραλέιψετε να επισκεφτείτε το χωριό Ψαράδες όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ψάρι γριβάδι.

Για τα γαστρονομικά:

  • Για καφέ με εντυπωσιακή θέα θα αναζητήσετε το καφέ/εστιατόριο στον Άγιο Αθανάσιο, το καφέ στον Προφήτη Ηλία και το Nautical Hall.
  • Για κολωνακιώτικο/hispteriko καφέ/ποτό θα πάτε στο 'Περίπου' ενώ για εξαρχειώτικο ποτό στον 'Ταξιδιάρη γάτο'. 
  • Για γκουρμέ σούπερ ποσοτήτων και υπερατμοσφαιρικό φαγητό υποχρεωτικά στην 'Γράδα'.
  • Κυριακή του Πάσχα φάγαμε μια χαρά αρνάκι και κοκορετσάκι στο 'Αλλοτινό'.

Τέλος, οι Καστοριανοί δεν είναι αυτό που περιμένεις, δλδ επαρχιώτες. Δεν καπνίζουν στην πλειοψηφία των μαγαζιών (εφαρμόζουν νόμους!?) και είναι πολύ περιποιημένοι, ευγενικοί, πολιτισμένοι θα έλεγε κάποιος.

 

Amazing Kastoria By the lake, Kastoria By the lake, Kastoria By the lake, Kastoria By the lake, Kastoria By the lake, Dispilio, Kastoria By the lake, Dispilio, Kastoria By the lake, Dispilio, Kastoria Prespes Prespes Local food, Psarades, Prespes Psarades, Prespes